Klantenservice

"We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."

1 Hoelang duurt het voor ik mijn pakketje ontvang?
1.1 Hoelang duurt het voor ik mijn pakketje ontvang?

Meestal duurt dit 1 tot 2 werkdagen. Het ligt vaak aan de drukte bij ons of aan de drukte bij DHL Parcel. mocht het u echt te lang duren neem dan contact met ons op, dan kunnen we de staat van de order bekijken en eventueel contact zoeken met DHL.

1.2 Ik heb mijn pakketje ontvangen, maar heb de verkeerde producten..

Dan moet u contact opnemen met de helpdesk, dan krijgt u van ons een retourlabel toegezonden, dan zullen wij z.s.m zorgen dat u de juiste producten toegezonden krijgt.

1.3 Track&Trace zegt dat ik mijn pakketje vandaag zou ontvangen. heb niks gezien?

Dan kan het zijn dat we een fout hebben gemaakt met de zending. dat we per ongeluk het verkeerde pakketje naar het verkeerde adres hebben gestuurd.

neem hiervoor contact op met de helpdesk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »